Energin av Golfströmmen


Original: http://4p8.com/eric.brasseur/egul.html

Är det möjligt att ta energi ur Golfströmmen?

Hastigheten på Golfströmmen, på de bästa platserna, är ca 1 m / s.

Trough en yta av 1m2 vinkelrätt mot flödesriktningen, som gör att ett flöde av 1m3 per sekund. 1 ton vatten per sekund.

En massa av 1 ton vatten som rör sig med en hastighet av 1 meter per sekund har en rörelseenergi på 500 joule (Ek = 1/2 m v2).

Således, en vattenkvarn av 1m2 yta, placeras i flödet av Golfströmmen, skulle få från vattnet en effekt på 500 watt, är det en halv kilowatt (P = 1/2 rho S v2) (rho är vattnets densitet : 1000 kg/m3).

Låt oss anta en slutlig verkningsgrad på 20%, gör att 100 W per m2 vattenkvarn.

Således kommer en stor undervattens flygblad, förankrat på botten av havet, bära vattenturbiner, kunna leverera samma effekt som ett konventionellt kraftverk. En reklamblad med en diameter på 120 meter skulle ge en effekt på en megawatt.

Reklambladet får inte nödvändigtvis förankras: Golfströmmen flyter i båda riktningarna, det är bara en fråga om djup. Så du kan använda en kombination av två flygblad hakade ihop via ett långt rep. Ett flygblad nära ytan, den andra nära bottnen. De ligger kvar på samma plats och producerar enorma mängder elenergi.

Jag vet inte om det skulle vara svårt att transportera den elektriska energin till kontinenten. Om det är, så låt oss använda den där flygblad är. Ett industriområde kan placeras i närheten av kraftverket, flytande i mitten av havet. Fartyg skulle föra råvarorna och bära bort de färdiga produkterna. Vissa råvaror kan utgöras av havet själv.

Varför inte driva det sättet de oceaniska framtidens städer?

Den stora fördelen med Golfströmmen, mot väderkvarnar och sol växter på jorden, är att den tillgängliga effekten kommer att vara mycket stabil och pålitlig. Bara en sak: glöm inte fisken och invånarna i England. Det borde inte vara för mycket flygblad placeras i strömmen, eftersom de kommer delvis blockad den och turbinerna ska inte vända för fort, för att inte skada fisken.